Showing posts with label BANKING AWARENESS. Show all posts
Showing posts with label BANKING AWARENESS. Show all posts

Friday, September 9, 2011

BANKING AWARENESS PRACTICE QUESTIONS - 2011


1. R.B.I. has introduced a new series of 'Star' bank note. And that will be issued in denominations of?
Ans: Rs. 10, Rs. 20, Rs. 50

2. From which organisation RBI has bought 200 tonnes of gold?

Ans: International Monitory Fund

3. In India which is the biggest commercial bank in public sector?

Ans: State bank of India

4. Differential rate of interest scheme was introduced in which year?

Ans: 1972

5. From which date banks were allowed free to fix base rates by RBI?

Ans: April 1, 2011

6. Foreign Direct Investment limit in private sector banks is?

Ans: 74 percent

7. Chairman of the parliamentary committee on agricultural finance and credit flow?

Ans: N. Janardhan Reddy

8. First chairman of the private sector banks association is?

Ans: P.N. Joshi

9. RBI introduced Banking Ombudsman scheme in which year?

Ans: 1995

Bank Book Search

To subscribe Bank Job Alert for free sms

ON bankkaypaper

at 9870807070
x

Pappu Bhi Padhega

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner